ثبت درخواست تعمیرات

تعمیر میکروسوئیچ درب لباسشویی {تست(تعویض)+انواع میکروسوئیچ}

بازدید: 147 بازدید
زمان مطالعه: 9 دقیقه
تعمیر میکروسوئیچ درب لباسشویی
  • تعمیر میکروسوئیچ درب لباسشویی

    خراب شدن میکروسوئیچ در ماشین‌های لباسشویی متداول است و زیاد اتفاق می‌افتد. میکروسوئیچ قطعه‌ای است که معمولا در کنار درب لاستیک لباسشویی قرار دارد. وظیفه آن به زبان ساده، قفل نگه داشتن درب ماشین لباسشویی درهنگام فرایند شستشو است. گاهی پیش می‌آید که لباسشویی را روشن می‌کنیم اما عملیات شستشو آغاز نمی‌شود و ماشین لباسشویی ارور می‌دهد. در این حالت به احتمال زیاد مشکل از میکروسوئیچ دستگاه است. وقتی میکروسوئیچ سیگنال بسته شدن درب لباسشویی را به برد لباسشویی نمی‌فرستد، برد دستگاه فرمان شروع شستشو را صادر نمی‌کند و عملا لباسشویی کار نمی‌کند. در این مقاله به تعریف میکروسوئیچ ماشین لباسشویی، علائم و علل خرابی و نکاتی کاربردی در مورد تعمیر و تعویض میکروسوئیچ پرداخته‌ایم.  

    میکرو سوئیچ لباسشویی چیست؟

    میکروسوئیچ درب لباسشویی چیست؟ میکروسوئیچ‌ها نوعی کلید ایمنی هستند. میکروسوئیچ در واقع قفل درب لباسشویی است و از باز شدن درب لباسشویی هنگام شستشو جلوگیری می‌کند. درآغاز فرایند شستشو اولین قطعه‌ای که وارد مدار می‌شود، میکروسوئیچ است. میکروسوئیچ در حقیقت یک کلید بسیار حساس است که با فشرده شدن، باعث بسته شدن درب لباسشویی می‌شود. میکروسوئیچ در کنار درب لباسشویی قرار دارد و یک زبانه روی درب لباسشویی برای آن تعبیه شده است. قفل میکروسوئیچ پشت پنل قرار دارد. میکروسوئیچ‌ها انواع مختلفی دارند. میکروسوئیچ وظیفه چک کردن و بررسی کردن درب لباسشویی را دارد و تا درب لباسشویی کاملا بسته نشده باشد، میکروسوئیچ سیگنالی به برد برای شروع عملیات شستشو نمی‌فرستد و ماشین لباسشویی شروع به کار نمی‌کند. میکروسوئیچ معمولا پشت درب لباسشویی، کنار لاستیک دور درب قرار دارد. هنگامی که قفل درب کاملا چفت شد، به کلید میکروسوئیچ فشار کوچکی وارد می‌شود و میکروسوئیچ بسته بودن درب لباسشویی را با وصل شدن مدار، تائید می‌کند. اگر به هر دلیلی میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی را بسته تشخیص ندهد عملیات شستشو آغاز نمی‌شود. میکروسوئیچ‌ها به دلایل مختلفی ممکن است دچار ایراد شوند که یکی از رایج‌ترین آن‌ها نواسانات برق است. رعایت یکسری نکات مثل استفاده از محافظ برق در طول عمر میکروسوئیچ تاثیرگذار است.  

    ارور خرابی میکروسوئیچ در انواع  لباسشویی‌ها

    تعویض میکروسوئیچ درب لباسشویی ارور خرابی و نقص در میکروسوئیچ در ماشین لباسشویی‌های مختلف با کدهای مختلفی نشان داده می‌شود. در هنگام مشاهده این کد خطاها باید به سراغ عیب یابی و تعمیر میکروسوئیچ لباسشویی بروید. در اینجا به چند مورد از این کد خطاها در برخی ماشین لباسشویی‌ها اشاره می‌کنیم.
    • لباسشویی بوش

    ارور E34-E16-E35 در لباسشویی بوش، مشکل و ایراد در میکروسوئیچ را نشان می‌دهد. معمولا در این حالت بعد از زدن دکمه استارت لباسشویی عملیات شستشو را آغاز نمی‌کند.  تعمیرات لباسشویی بوش   کاری بسیار تخصصی می باشد به افراد متخصص و با تجربه اعتماد کنید.  
    • لباسشویی سامسونگ

    ارور DE در لباسشویی سامسونگ مربوط به مشکلات میکروسوئیچ است. گاهی نیز در هنگام نشان دادن این ارور،  ممکن است ایراد از قفل درب لباسشویی باشد. در ماشین لباسشویی سامسونگ هنگام نمایش این ارور باید ابتدا درب لباسشویی، دستگیره درب و لاستیک دور درب را بررسی کنید و اگر ارور رفع نشد به عیب یابی میکروسوئیچ بپردازید. تعمیر لباسشویی سامسونگ در منزل باعث صرفه جویی در هزینه ها میشود.  
    • لباسشویی دوو

    معمولا ارور LE در لباسشویی دوو نشان می‌دهد که میکروسوئیچ مشکل دارد. در این حالت ممکن است چیزی بین درب و کلاستیک گیر کرده باشد و یا مشکل درقفل و دستگیره در باشد. اگر این موارد را بررسی کردید و مشکل رفع نشده به بررسی میکروسوئیچ ماشین لباسشویی بپردازید.  تعمیرات لباسشویی دوو  در دیباپشتیبان با 6 ماه ضمانت میباشد که فاکتور شما ثبت میشود.  
    • لباسشویی آاگ

    در لباسشویی آاگ این ارور با C3 نشان داده می‌شود که به معنی فعال شدن میکروسوئیچ ایمنی است. در هنگام مشاهده این ارور در لباسشویی آاگ با  تعمیرکار لباسشویی  تماس بگیرید. متخصص و  تعمیرکار لباسشویی آاگ  بسیار کارآزموده و با تجربه می باشد و در کمتر از یک ساعت دستگاه شما رو عیب یابی میکند.  

    انواع میکروسوئیچ لباسشویی

    انواع میکروسوئیچ لباسشویی میکروسوئیچ از قطعات اصلی لباسشویی است و وظیفه دارد تا زمانی که شستشو ادامه دارد، درب لباسشویی را بسته نگه دارد. استفاده از ۳  نوع میکروسوئیچ در لباسشویی‌ها متداول است. در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.
    • میکروسوئیچ حرارتی

    میکروسوئیچ‌های حرارتی پرکاربردترین میکروسوئیچ هستند. این میکروسوئیچ‌ها دارای یک قرص حرارتی هستند که توسط ولتاژ برق ۲۲۰ ولت گرم می‌شود و درب قفل می‌شود. هنگامی که جریان برق ۲۲۰ ولت قطع شود، قرص حرارتی سرد شده و درب دستگاه باز می‌شود.  
    • میکروسوئیچ آنی(نسل ۱)

    این میکروسوئیچ‌ها کیفیت بالاتری نسبت به میکروسوئیچ حرارتی دارند. در ماشین لباسشویی‌هایی که در آن‌ها، میکروسوئیچ آنی به کار رفته است، دستگیره‌ای روی درب لباسشویی برای باز کردن درب وجود ندارد و فرمان باز شدن درب لباسشویی توسط برد الکترونیک دستگاه صادر می‌شود.  
    • میکروسوئیچ آنی دو حالته(نسل ۲)

    این مدل میکروسوئیچ‌ها مزیتشان نسبت به میکروسوئیچ‌های آنی نسل ۱، این است که علاوه بر فرمان باز شدن درب لباسشویی، بسته شدن درب لباسشویی هم با سیگنال‌هایی توسط برد انجام می‌شود.  

    از کجا بفهمیم میکروسوئیچ خراب است؟

    انواع میکروسوئیچ لباسشویی در اغلب ماشین لباسشویی‌ها وقتی میکروسوئیچ خراب باشد، ماشین لباسشویی شروع به کار نمی‌کند و فرایند شستشو آغاز نمی‌شود. هنگام وقوع این مشکل، در هرمدل لباسشویی نوع خطا مخصوص خرابی میکروسوئیچ نشان داده می‌شود. اما گاهی حالت‌های دیگری نیز پیش می‌آید که نشان دهنده خرابی میکروسوئیچ است. در این قسمت مقاله، این حالت‌ها را شرح می‌دهیم.
    1. کد ارور مخصوص خرابی میکروسوئیچ نمایان می‌شود.
    2. لباسشویی روشن می‌شود اما بلافاصله روی حالت تخلیه می‌رود و درب لباسشویی قفل نمی‌شود.
    3. درب لباسشوییی قفل می‌شود و دیگر باز نمی‌شود.
    4. درب لباسشویی بسته نمی‌شود.
    5. تایمر لباسشویی جلو نمی‌رود.
    6. ماشین لباسشویی آبگیری نمی‌کند.
    7. خاموش شدن ناگهانی ماشین لباسشویی
    هرکدام از این شرایط پیش بیاید، ممکن است دلیل آن، نقص و خرابی میکروسوئیچ لباسشویی باشد و باید میکروسوئیچ را بررسی و عیب یابی کرد. میکروسوئیچ قطعه‌ای بسیار حساس است که خراب بودن آن، عملکرد لباسشویی را مختل می‌کند. اما خوشبختانه تعمیر و تعویض این قطعه راحت است و هزینه آن بالا نیست.  

    روش تست کردن میکروسوئیچ درب لباسشویی

    علل خرابی میکروسوئیچ میکروسوئیچ‌های استفاده شده در لباسشویی‌ها معمولا از مدل ۳ سیم هستند.  روی بعضی این میکرو سوئیچ‌ها در کنار پایه‌ها شماره‌هایی وجود دارد. ممکن است در بعضی از مدل‌های آن‌ها به جای شماره از حروف استفاده شده باشد. برای تست میکروسوئیچ مولتی متر را در حالت اهم قرار دهید. پایه‌های دو سر داخل میکروسوئیچ را پیدا کنید. به ترتیب پایه‌ها را به مولتی متر متصل کنید و پایه‌های فاز و نول را پیدا کنید. برق ۲۲۰ ولت را به پایه‌های نول و فاز متصل کنید و زبانه درب را با پیچ‌گوشتی فشار دهید. اگر درب ماشین لباسشویی قفل شد به معنی سالم بودن میکروسوئیچ است. در غیر اینصورت میکروسوئیچ خراب است و نیاز به تعمیر و تعویض دارد. توجه کنید که پایه‌ها را اشتباه متصل نکنید که باعث اتصالی و سوختن برد الکترونیک دستگاه خواهد شد. لازم به ذکر است که برای آزمایش و تست میکروسوئیچ بهتر است با یک متخصص  تعمیر لوازم خانگی  تماس بگیرید و از او بخواهید تا میکروسوئیچ را تست کند.  

    علل خرابی میکروسوئیچ

    تعویض میکروسوئیچ لباسشویی هنگامی که میکروسوئیچ خراب شود، عملا لباسشویی کار نخواهد کرد. یکسری کارها باعث خراب شدن میکروسوئیچ می‌شود. با رعایت یکسری نکات احتمال خراب شدن میکروسوئیچ را می‌شود به حداقل رساند. در این بخش علل خراب شدن میکروسوئیچ را شرح می‌دهیم.
    • باز کردن زودتر از موعد درب لباسشویی

    هنگامی که عملیات شستشو تمام می‌شود نباید بلافاصله درب لباسشویی را باز کرد. زود باز کردن درب لباسشویی باعث صدمه زدن به میکروسوئیچ می‌شود.  
    • محکم بستن درب لباسشویی

    بستن محکم درب لباسشویی همراه با فشار سبب آسیب دیدن قفل درب و میکروسوئیچ  می‌شود.  
    • نوسان برق

    نوسان جریان برق به میکروسوئیچ آسیب می‌زند. برای جلوگیری از آسیب نواسانات برق حتما از یک محافظ برق برای ماشین لباسشویی استفاده کنید.  
    • خیس شدن میکروسوئیچ

    باید توجه کنید که آب روی میکروسوئیچ نریزد. هرگونه اختلال در سیستم آب لباسشویی ممکن است باعث خیس شدن میکروسوئیچ شود. خیس شدن میکروسوئیچ سبب خرابی آن می‌شود.  
    • کثیف شدن میکروسوئیچ

    گاهی میکروسوئیچ کثیف شده و جرم گرفته است. گذشت زمان ممکن است باعث کثیف شدن میکروسوئیچ شود و باعث شود میکروسوئیچ درست کار نکند. در این حالت امکان دارد تمیز کردن آن سبب رفع مشکل شود.  
    • داغ شدن بیش از حد پلاتین‌ها

    گاهی ممکن است علت خراب شدن میکروسوئیچ مربوط به داغ شدن بیش از حد پلاتین‌های میکروسوئیچ باشد. رعایت نکات بالا باعث افزایش طول عمر میکروسوئیچ می‌شود. اما باید توجه داشت که تمام قطعات دستگاه بعد از مدتی فرسوده می‌شوند و این اجتناب ناپذیر است. بعد از مدتی ممکن است قطعات ماشین لباسشویی نیاز به تعمیر و تعویض داشته باشند.  

    تعویض میکروسوئیچ لباسشویی

    هزینه تعویض میکروسوئیچ تعویض میکروسوئیچ یک کار تخصصی است و حتما باید توسط تعمیرکار لباسشویی انجام شود. زیرا اگر یکی از سیم‌های میکروسوئیچ اشتباه وصل شود به میکروسوئیچ و حتی برد دستگاه آسیب جدی وارد می‌شود. از طرفی در صورت نداشتن آگاهی امکان خطرات جانی نیز هست. با توجه به مسئله گفته شده، ما در این بخش برای آشنایی با مراحل تعویض میکروسوئیچ، مراحل تعویض میکروسوئیچ را به صورت قدم به قدم شرح می‌دهیم.
    • قبل از هرکاری ابتدا لباسشویی را خاموش کنید و از برق بکشید.
    • بهتر است هنگام کار از دستکش عایق استفاده کنید.
    • شیر ورودی آب را قطع کنید و یا به طور کامل ببندید.
    • پنل لباسشویی را باز کنید.
    • ماشین لباسشویی را کمی به طرف خود کج کنید و میکروسوئیچ را پیدا کنید.
    • با پیچ‌گوشتی، میکروسوئیچ را بازکنید.
    • میکروسوئیچ جدید را جایگزین کنید و سیم‌های آن‌ را وصل کنید. در وصل کردن صحیح سیم‌ها کاملا دقت کنید.
    • برای تست، لباسشویی را به برق بزنید و راه اندازی کنید.
     

    هزینه تعویض میکروسوئیچ چقدر است؟

    هزینه تعویض میکروسوئیچ برای برآورد هزینه تعویض میکروسوئیچ، با توجه به ثابت نبودن نرخ قطعات نمی‌توان عدد ثابتی را اعلام کرد. به طور کلی درهزینه تعمیرات لوازم خانگی عوامل زیادی تاثیرگذار هستند. اگر قطعه قابل تعمیر باشد و نیازی به تعویض نداشته باشد، قطعا هزینه کمتر خواهد شد. یکسری عوامل مثل اجرت و دستمزد تکنسین تعمیر لوازم خانگی، هزینه ایاب و ذهاب ، هزینه تعمیر قطعه، قیمت قطعات و… در هزینه کلی تعمیرات ماشین لباسشویی تاثیرگذار است. پیشنهاد می‌شود برای عیب یابی و تعویض میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی حتما از یک تعمیرکار متخصص در زمینه تعمیر لباسشویی استفاده کنید. تعمیر و تعویض میکروسوئیچ ماشین لباسشویی از جمله تعمیراتی است که می‌توان برای آن از خدمات تعمیرات لباسشویی در منزل نیز استفاده کرد.   کلام آخر دیبا پشتیبان میکروسوئیچ یکی از اصلی‌ترین و تاثیرگذارترین قطعات در ماشین لباسشویی است. وجود اشکال در آن سبب می‌شود عملکرد لباسشویی مختل شود و فرایند شستشو شروع نشود. وظیفه میکروسوئیچ بسته نگه داشتن درب ماشین لباسشویی در حین شستشو است. میکروسوئیچ با ارسال سیگنالی به برد دستگاه قفل بودن درب را تائید می‌کند و برد فرمان شروع شستشو را صادر می‌کند اگر میکروسوئیچ خراب باشد این سیگنال به برد ارسال نمی‌شود. کد خطا مربوط به خرابی میکروسوئیچ در ماشین لباسشویی های مختلف، متفاوت است اما  نحوه عیب یابی و تعمیر تقریبا در تمام مدل‌ها یکسان است. میکروسوئیچ به دلایل مختلفی دچار خرابی و اشکال می‌شود که برای پیشگیری از آن و افزایش طول عمر میکروسوئیچ می‌توان نکاتی را رعایت کرد. در هنگام مواجه با این مشکل در ماشین لباسشویی باید با تکنسین تعمیر لوازم خانگی تماس گرفته و عیب یابی و تعمیر میکروسوئیچ لباسشویی را به تعمیرکار ماهر و متخصص سپرد. اگر بدون دانش و مهارت اقدام به تعویض یا تعمیر میکروسوئیچ کنید ممکن است به برد دستگاه آسیب جدی زده شود و حتی عدم آگاهی و رعایت یکسری نکات باعث برق گرفتگی خواهد شد. سوالات متداول چرا پس از اتمام شستشو درب لباسشویی باز نمی‌شود؟ باز نشدن درب لباسشویی می‌تواند علل مختلفی مانند خرابی دستگیره و قفل درب لباسشویی، وجود مشکل در تخلیه لباسشویی و… باشد اما معمولا یکی از دلایل رایج باز نشدن درب لباسشویی پس از اتمام شستشو، خرابی میکروسوئیچ لباسشویی است.   آیا میکروسوئیچ لباسشویی قابل تعمیر است؟ در بعضی مواقع میکروسوئیچ قابل تعمیر است اما معمولا میکروسوئیچ را در صورت خرابی به دلیل مصرفی بودن و به صرفه‌تر بودن، تعویض می‌کنند.   آیا علت بسته نشدن درب لباسشویی فقط خرابی میکروسوئیچ است؟ خیر بسته نشدن در لباسشویی ممکن است علل مختلفی داشته باشد. احتمال دارد دستگیره درب ماشین لباسشویی شکسته یا خراب باشد همچنین ممکن است لاستیک دور درب خراب باشد. اما به طور کلی یکی از دلایل بسته نشدن درب لباسشویی خرابی و ایراد در میکروسوئیچ است. پس از چک کردن دستگیره، قفل درب لباسشویی و لاستیک دور درب باید میکروسوئیچ بررسی شود.

    قطعات با کیفیت

    اعزام یک ساعته

    تعمیر در محل

    ضمانت 6 ماهه با فاکتور

    هزینه شفاف سازی

    تسویه بعد از تحویل و تست

    برند ها

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دسته‌بندی تعمیر لباسشویی دیبا پشتیبان مقالات آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی
    اشتراک گذاری
    نوشته های مرتبط
    سبد خرید

    هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

    ورود به سایت