ثبت درخواست تعمیرات

برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت

بازدید: 420 بازدید
برفک زدن لوله های کولر اسپیلت

در بسیاری از نقاط کشور، تصور ظهر تابستان بدون استفاده از کولر گازی شبیه به یک کابوس است! با گرم‌تر شدن هوای کره زمین، کولر گازی اسپیلت به یکی از لوازم خانگی پر طرفدار در اکثر مناطق کشور تبدیل شده است؛ اما یکی از مشکلاتی که کاربران کولرهای گازی با آن مواجه می‌شوند، برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت است. بی‌توجهی به این مشکل و نادیده گرفتن آن می‌تواند موجب خرابی بیشتر در کولر گازی اسپیلت شده و هزینه‌های تعمیرات آن را افزایش دهد.

در این مطلب قصد داریم دلایل برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت را بررسی کرده و راهکارهایی برای رفع آن ارائه دهیم. برای بررسی کولر گازی اسپیلت و یافتن دلیل خرابی آن، نیاز به مقداری دانش فنی دارید و به اصطلاح باید دست به آچار باشید. برای یافتن دلایل این مشکل، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

دلایل برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت

یخ زدن لوله‌ها و قسمت‌های مختلف کولر گازی اسپلیت در فصل‌های تابستان و زمستان، یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که دارندگان این دستگاه با آن مواجه می‌شوند. وجود خرابی در قسمت‌های مختلف کولر گازی می‌تواند موجب یخ زدگی در بخش‌هایی نظیر لوله ها، پنل خارجی، پنل داخلی و کندانسور کولر گازی اسپلیت شود. در ادامه مطلب، دلایل برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت را به صورت جداگانه در حالت سرمایش در فصل تابستان و در حالت گرمایش در فصل زمستان بررسی می‌کنیم.

علت برفک زدن لوله کولر گازی اسپلیت

دلایل برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت در فصل تابستان

استفاده اصلی از کولر گازی اسپیلت در فصل تابستان و برای خنک کردن فضای داخلی ساختمان صورت می‌گیرد. در این قسمت از مطلب دلایل یخ زدن لوله‌های کولر در فصل تابستان را بررسی می‌کنیم.

ناکافی بودن گاز کولر

یکی از دلایل برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت عدم وجود گاز کافی در کولر است. دلیل احتمالی این مشکل وجود نشتی در مخزن گاز کولر گازی اسپلیت است. در صورتی که به هر دلیلی میزان گاز داخل کولر برای کارکرد طبیعی آن ناکافی باشد، عملکرد سرمایشی دستگاه با اختلال مواجه شده و نتیجتاً شاهد برفک زدن لوله‌ها یا پنل داخلی کولر گازی خواهید بود. برای برطرف کردن این مشکل، باید گاز کولر شارژ شده و میزان گاز فرئون موجود در کولر گازی اسپلیت به حد مطلوب رسانده شود.

وجود انسداد در مسیر لوله‌های کولر گازی اسپلیت

در صورتی که مسیر لوله‌های کولر گازی مسدود شده باشد یا قطعاتی نظیر شیر برقی خراب شده یا گرفتگی داشته باشند، امکان برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت وجود دارد. برای بررسی این موضوع باید مسیر لوله‌های کولر را بررسی کرده و از مسدود نبودن آن اطمینان حاصل کنید. برای بررسی سلامت شیر برقی به تجهیزاتی نظیر مولتی متر نیاز خواهید داشت. برای پیشگیری از این مشکل، بهتر است پیش از رسیدن فصل گرما کولر گازی خود را سرویس کرده و از سالم بودن قسمت‌های مختلف آن اطمینان حاصل کنید.

کارکرد مستمر و بی وقفه کمپرسور کولر

کمپرسور کولر گازی نقش اساسی در به وجود آوردن باد خنک ایفا می‌کند. کارکرد مداوم و بی وقفه کمپرسور کولر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. خراب شدن سنسور، ترموستات و یا خود کمپرسور جزو متداول‌ترین علل کارکرد بی وقفه کمپرسور هستند. در صورتی که به هر دلیلی فعالیت کمپرسور برای مدت زمانی طولانی‌تر از حد معمول ادامه یابد، برفک‌هایی را در کولر گازی و مخصوصاً پنل داخلی آن به وجود می‌آورد. برای بررسی سلامت کمپرسور یا قطعات داخلی نظیر سنسورهای دستگاه، نیاز دارید که ساز و کار دستگاه را به خوبی بشناسید و از دانش کافی در زمینه برق برخوردار باشید.

خراب شدن فن داخلی کولر

فن داخلی کولر گازی یا فن بلوور، یکی از قطعات مهم در کولر گازی اسپیلت است. این فن با عملکرد خود هوای گرم فضای بیرونی را به داخل پنل کشیده و پس از عبور دادن آن از روی کویل‌های اواپراتور، هوای خنک را به بیرون از کولر انتقال می‌دهد. در صورتی که فن بلوور نتواند هوای خنک ایجاد شده در داخل کولر را تخلیه کند، برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت و یا پنل داخلی آن را مشاهده خواهید کرد.

گرفتگی و کثیف بودن فیلترهای کولر

فیلترهای کولر گازی جزو قطعات مصرفی دستگاه هستند که با استفاده مداوم به مرور کثیف شده و مسدود می‌شوند. کثیف شدن فیلترهای کولر گازی می‌تواند موجب عملکرد نامناسب در فن بلوور شده و برفک زدن قسمت‌های مختلف کولر را باعث شود. برای بررسی این موضوع باید پس از خاموش کردن کولر، کاور آن را باز کرده و فیلترها را خارج کنید. در صورتی که مدت زمان زیادی از عمر فیلتر گذشته باشد، بهتر است به جای تمیز کردن فیلتر آن را تعویض کنید.

خرابی راه انداز بلوور یا سوختن موتور فن کولر

یکی دیگر از دلایل برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت خراب شدن راه انداز بلوور یا سوختن موتور فن کولر است. وجود این اشکالات باعث می‌شود فن بلوور نتواند فعالیت خود را به درستی انجام دهد و با گذر زمان پنل داخلی و سایر قسمت‌های کولر گازی اسپیلت دچار برفک زدگی خواهند شد. در صورتی که به هر دلیلی موتور فن کولر کار نکند، متوجه تغییر صدای کارکرد دستگاه خواهید شد. در صورتی که عامل بروز مشکل در کولر شما این مورد باشد، برای تشخیص و برطرف کردن آن باید از تعمیرکار حرفه‌ای از تعمیرات کولرگازی کمک بگیرید.

استفاده نامناسب از کولر گازی

استفاده از حالت سرمایش کولر گازی در شرایطی که هوای بیرون نسبتاً سرد باشد، می‌تواند موجب برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت شود. در زمانی که هوای بیرون سرد باشد، بهتر است کولر گازی اسپیلت را در حالت فن مورد استفاده قرار دهید.

خراب شدن برد اصلی کولر

برد اصلی کولر گازی یکی از مهم‌ترین قطعات داخلی کولر است که عملکرد قسمت‌های مختلف دستگاه را کنترل می‌کند. خرابی در هر یک از بخش‌های برد اصلی دستگاه، می‌تواند عملکرد کولر را با اختلال مواجه کند. از آن جایی که برد اصلی گرانقیمت‌ترین قسمت کولر است، پس از اطمینان حاصل کردن از سالم بودن سایر قسمت‌های دستگاه، این قسمت باید مورد بررسی قرار گیرد. برای بررسی سلامت برد اصلی دستگاه بهتر است از تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید، چرا که هرگونه بی احتیاطی در بررسی این قطعه و آسیب رساندن به آن می‌تواند هزینه‌های سنگینی را به دنبال داشته باشد.

عوامل تاثیرگذار برفک زدن کولر گازی اسپیلت

دلایل برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت در فصل زمستان

یکی از کاربردهای کولر گازی اسپیلت، استفاده از حالت گرمایش آن در فصل زمستان است. در صورتی که در عملکرد کولر گازی اسپلیت مشکلی به وجود بیاید، ممکن است شاهد برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت در فصل زمستان باشید. در این قسمت از مطلب دلایل بروز این مشکل در فصل زمستان را بررسی می‌کنیم.

خراب شدن سنسور بیرونی کولر گازی

در فصل زمستان، عملکرد کندانسور کولر تغییر کرده و موجب ایجاد هوای گرم در کولر می‌شود. فرمان گرم کردن کندانسور را برد کنترل دستگاه صادر می‌کند. در صورتی که سنسور بیرونی دچار مشکل شود و این فرمان به کندانسور داده نشود، این موضوع موجب یخ زدن کندانسور شده و با استمرار کارکرد دستگاه در این وضعیت، برفک‌هایی را در سایر قسمت‌های دستگاه مشاهده خواهید کرد.

خراب شدن فن کندانسور

در صورتی که در فصل زمستان هر یک از قسمت‌های فن کندانسور دچار خرابی شود، راه اندازی حالت گرمایشی کولر گازی اسپلیت به درستی انجام نمی شود و در نتیجه نمی تواند هوای گرم تولید کند. همین موضوع موجب یخ زدن کندانسور می‌شود و ادامه یافتن کارکرد دستگاه در این حالت موجب برفک زدن در قسمت‌های دیگر کولر گازی اسپیلت می‌شود.

خراب شدن شیر برقی دستگاه

شیر برقی یکی از قطعات داخلی کولر گازی است که یکی از وظایف آن تغییر دادن جهت شارش جریان در مبرد دستگاه است. در صورتی که شیر برقی خراب شده و نتواند این کار را انجام دهد، هوای سرد بیرون به داخل کولر وارد می‌شود، اما گرم نمی شود. همین موضوع موجب برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت و سایر قسمت‌های داخلی کولر گازی می‌شود.

کم بودن شارژ گاز کولر

در صورتی که در فصل زمستان میزان گاز موجود در کولر گازی ناکافی باشد، امکان بالایی وجود دارد که کندانسور کولر و لوله‌ی آن دچار برفک زدگی شوند. برای پیشگیری از به وجود آمدن این وضعیت، باید گاز کولر را در زمان مناسب شارژ کنید.

جلوگیری از برفک زدن لوله کولر گازی اسپیلت

سخن پایانی

کولر گازی اسپلیت یکی از پر کارترین لوازم خانگی است که هم در فصل تابستان و هم در فصل زمستان موجب مطبوع شدن هوای داخل ساختمان می‌شود. یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که دارندگان کولر گازی اسپلیت با آن مواجه می‌شوند، برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت است. در این مطلب دلایل بروز این مشکل را به طور کامل بررسی کرده و راهکارهایی را برای رفع این مشکل ارائه کردیم.

با سرویس کردن کولر گازی به صورت دوره‌ای و در زمان مناسب، می‌توانید از بروز مشکل در عملکرد دستگاه پیشگیری کرده و عمر مفید آن را افزایش دهید. در صورتی که از دانش کافی برای عیب یابی دستگاه برخوردار نیستید، بهتر است از دستکاری کولر گازی خودداری کرده و در صورت مشاهده برفک در لوله‌ها یا سایر قسمت‌های دستگاه، برای یافتن ایراد و برطرف کردن آن از نماینگی لوازم خانگی مجاز تعمیرات دیبا پشتیبان کمک بگیرید.

 

دسته‌بندی آموزش تعمیرات کولر گازی مقالات آموزش تعمیرات کولر گازی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
ورود به سایت