ثبت درخواست تعمیرات

نکات و راهکار های افزایش طول عمر تلویزیون ال ای دی

بازدید: 360 بازدید
نکات و راهکار های افزایش طول عمر تلویزیون ال ای دی

امروزه بسیاری از مردم تمایل دارند تا تلوزیون های ال ای دی را خریداری کنند، زیرا این دستگاه ها از نظر میزان انرژی مصرفی و ماندگاری ( طول عمر )، کیفیت و مزایای قابل توجهی دارند. مطمئنا شما نیز تمایل دارید تا با توجه به هزینه ای که برای خرید این نوع تلویزیون ها پرداخت می کنید، مدت زیادی از دستگاهتان استفاده کنید و از تماشای تلویزیون لذت ببرید. هیچ کس دوست ندارد که ظرف مدت چند سال مجبور شود که میلیون ها تومن پول برای خرید یک تلویزیون جدید را پرداخت کند. یکی از مواردی که بعد از خرید تلوزیون ال ای دی اهمیت بالایی خواهد داشت، این است که چگونه می توان طول عمر تلویزیون ال ای خود را افزایش داد !؟ چندین نکته وجود دارند که دانستن و رعایت کردن آن ها می تواند به افزایش طول عمر دستگاه شما و جلوگیری از خرابی در دستگاه شما کمک بسیار زیادی کند. اگر تمایل دارید تا در رابطه با راهکار های افزایش طول عمر تلویزیون و روش های جلوگیری از خرابی تلویزیون ال ای دی اطلاعات مفیدی به دست بیاورید، ما خواندن این مقاله را به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم.

نکات و راهکار های افزایش طول عمر تلویزیون ال ای دی

  • خاموش کردن دستگاه در زمانی که کسی تلویزیون نمی بیند
  • استفاده از محافظ برق
  • بررسی مکان قرار گیری دستگاه
  • تنظیم سطح کنتراست
  • تنظیمات روشنایی
  • تهویه مناسب و جلوگیری از گرم شدن دستگاه
  • عدم برخورد اشیای تیز یا وارد شدن فشار زیاد به صفحه نمایش تلویزیون ال ای دی
  • خاموشی کامل دستگاه به جای استفاده از حالت استند بای
  • کشیدن دو شاخه برق تلویزیون هنگام خاموش بودن دستگاه

خاموش کردن دستگاه در زمانی که کسی تلویزیون نمی بیند

یکی از ساده ترین روش های افزایش دوام و طول عمر دستگاه، خاموش کردن دستگاه در مواقع غیر ضروری می باشد. خیلی اوقات تلویزیون الکی روشن است، یعنی کسی تلویزیون تماشا نمی کند و افراد در اتاق های دیگر هستند، یا اصلا برای کاری هرچند کوتاه، در منزل نیستند، یا افراد خواب هستند، اما کماکان تلویزیون همین طور روشن است. در این صورت توصیه می کنیم که حتما تلویزیون را خاموش کنید و این یک کار بسیار منطقی و عاقلانه می باشد. اما خیلی ها عادت دارند بخاطر جلوگیری از سکوت مطلق در منزل یا هنگام انجام کار های روزمره شان، بخاطر وجود صدای پس زمینه، تلویزیون را روشن بگذارند، که خب ما این کار را بخاطر کاهش طول عمر دستگاه، اصلا پیشنهاد نمی کنیم. بنابراین به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم که وقتی تلوزیون را تماشا نمی کنید، برای صرفه جویی در هزینه انرژی و جهت افزایش طول عمر دستگاهتان، آن را خاموش کنید. مثلا اگر عمر مفید دستگاه شما 60000 ساعت باشد، با روشن گذاشتن دستگاه به مدت 3 ساعت در طول روز، ممکن است که در سال مثلا 1000 ساعت آن صرف شود و در نهایت عمر دستگاه به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. روشن بودن طولانی مدت و استفاده ی بیش از حد از تلویزیون باعث گرم شدن بیش از حد و سوختن دستگاه می شود. همچنین پیشنهاد می شود در صورت روشن بودن دستگاه به مدت 2 یا 3 ساعت، دستگاه را به مدت یک ربع خاموش کنید تا دستگاه با محیط هم دما شود.

پیشگیری از خرابی تلویزیون ال ای دی

استفاده از محافظ برق

هیچ وقت تلویزیون را مستقیما به پریز برق وصل نکنید و همیشه برای وصل کردن دستگاه به برق، از محافظ برق یا تنظیم کننده ولتاژ استفاده کنید. متاسفانه در کشور ما نوسانت برق بسیار رایج می باشد و همان طور که می دانید، نوسانات برق به دستگاه های برقی و به مدارات آن ها آسیب های جدی را وارد می کند، در نتیجه جهت جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بهتر است تا حتما از محافظ برق استفاده کنید تا از وارد شدن آسیب های ناشی از نوسانات برق به دستگاه خود، جلوگیری کنید.با این حال جنانچه دستگاه شما دچار نوسانات برقی شد ممکن آسیب جدی به دستگاه وارد شده باشد و بهتر است از یک تکنسین ماهر تعمیر تلویزیون بخواهید دستگاه شما رابررسی کند.

بررسی مکان قرار گیری دستگاه

شاید جالب باشد که بدانید مکان قرار گیری تلویزیون ال ای دی شما، می تواند تاثیر قابل توجهی روی طول عمر دستگاهتان داشته باشد و یک عامل بسیار مهم در کاهش یا افزایش عمر دستگاه تان می باشد. توجه داشته باشید که دستگاه شما نباید زیر پنجره قرار داشته باشد، زیرا قرار گرفتن دستگاه در زیر پنجره، باعث تابیدن نور مستقیم خورشید به دستگاه و در نتیجه باعث آسیب رساندن به اجزای سازنده تلویزیون می شود. همچنین توجه داشته باشید که دستگاه شما نباید در نزدیک اجاق گاز قرار داشته باشد، زیرا وجود چربی، گرما، گرد و غبار و… باعث کم شدن عمر دستگاه شما می شوند. علاوه بر این موارد، بهتر است تا دستگاه را روی زمین قرار ندهید، زیرا باعث نشستن گرد و غبار روی دستگاه می شود و بهتر است تا از میز تلویزیون استفاده کنید یا دستگاه را روی دیوار نصب کنید. همچنین در صورت وجود گرد و غبار بر روی دستگاه، ممکن است که دستگاه شما آسیب ببیند، بنابراین بهتر است تا به طور منظم دستگاه را تمیز کنید، و برای نظافت دستگاه به هیچ وجه از پارچه ی خیس یا مرطوب یا محلول های شیمیایی استفاده نکنید و فقط از پارچه های ضد استاتیک استفاده کنید.

تنظیم سطح کنتراست

یکی دیگر از نکات مهم در نگهداری و بالا بردن عمر مفید دستگاه تنظیم کردن سطح کنتراست می باشد. کنتراست در واقع همان تفاوت بین تیره ترین و روشن ترین رنگ های نمایش داده شده می باشد. همیشه سعی کنید که سطح کنتراست را به درستی تنظیم و کنترل کنید، زیرا هرچقدر کنتراست بیشتر باشد، تلویزیون از قدرت بیشتری استفاده می کند و همین امر باعث کاهش عمر دستگاه شما می شود. معمولا چهار گزینه ” زنده “، ” پویا “، ” فیلم ” و ” استاندارد ” برای تنظیمات کنتراست وجود دارد. تنظیمات ” زنده ” و ” پویا ” کنتراست بالاتری نسبت به ” استاندارد ” و ” فیلم ” ارائه می دهند، زیرا این تنظیمات ترجیح می دهند تا بهترین تصویر را به نمایش بگذارند و در نتیجه انرژی بیشتری را نیز مصرف می کنند. و در نتیجه ی تنظیم کنتراست بالاتر، چراغ های ال ای دی سریع تر می سوزند. بنابراین بهتر است تا کنتراست را روی ” استاندارد ” یا نهایتا روی ” فیلم ” تنظیم کنید.

تنظیمات روشنایی

اگر می خواهید تا دستگاه شما سال ها به خوبی کار کند، حتما تنظیمات روشنایی را تغییر دهید. تنظیمات روشنایی دقیقا مانند تنظیمات قسمت کنتراست می باشد. هر چقدر سطح روشنایی بالاتر باشد، این بدین معناست که تلویزیون شما از انرژی بیشتری استفاده می کند و هر چقدر روشنایی بیشتر باشد، ساعت بیشتری از عمر صفحه نمایش دستگاه شما کم می شود. بنابراین همیشه سعی کنید روشنایی صفحه نمایش را روی کم ترین حالت ممکن تنظیم کنید و تا زمانی که خانه به شدت روشن نبود ( یعنی نور محیط منزل خیلی زیاد نبود، طوری که تلویزیون به خوبی دیده نشود )، سطح روشنایی را بالا نبرید. مثلا نیازی نیست که سطح روشنایی را در سطح نمایشگاه تنظیم کنید. در نتیجه توصیه می کنیم که تنظیمات روشنایی مناسبی را برای دستگاه خود در نظر بگیرید. همچنین توجه داشته باشید که سطح روشنایی را بر اساس نور اتاقی که دستگاه در آن قرار دارد و یا ” اتاق تاریک ” یا ” اتاق متوسط ” را انتخاب کنید.

تهویه مناسب و جلوگیری از گرم شدن دستگاه

یکی از مهم ترین دلایل کاهش طول عمر تلویزیون ال ای دی، گرم شدن بیش از حد دستگاه می باشد. دستگاه شما باید حتما در محیطی قرار داشته باشد که سیستم تهویه مناسبی در آن فضا وجود داشته باشد، یا به عبارتی دستگاه شما بتواند به راحتی نفس بکشد. برای بررسی سیستم تهویه، باید به پشت دستگاه نگاهی بیاندازید و مطمئن شوید که دستگاه شما حداقل 4 اینچ ( حدودا 10 سانتی متر )، از دیوار فاصله داشته باشد. زیرا عدم رعایت این میزان فاصله بین دستگاه و دیوار، ممکن است که باعث گرم شدن بیش از حد دستگاه شما شود. بنابراین حتما توجه داشته باشید که هوا به خوبی در محیط قرار گیری تلویزیون در جریان باشد و تهویه به درستی انجام شود. توصیه می کنیم که اگر فضای مناسبی برای نصب دستگاه روی دیوار وجود ندارد، دستگاهتان را بر روی میز تلویزیون قرار دهید تا بهترین فاصله ی ممکن دستگاه از دیوار نیز رعایت شود. همچنین توجه داشته باشید که تلویزیون را نباید در محیط هایی که دمای بسیار بالایی دارند و یا محیط هایی که رطوبت آن بسیار زیاد است قرار دهید، زیرا این مسئله باعث خراب شدن مدار ها و خرابی قطعات حساس الکترونیکی درون دستگاه می شود.

عدم برخورد اشیای تیز یا وارد شدن فشار زیاد به صفحه نمایش تلویزیون ال ای دی

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که از آنجایی که تلویزیون ها، به خصوص صفحه نمایش آن از متریال بسیار ظریف و حساسی تشکیل شده اند، نیاز به مراقبت بالایی دارند. به عنوان مثال نباید اشیای تیز به صفحه نمایش دستگاه برخورد کند و یا این که هنگام نظافت و تمیز کردن گرد و غبار نباید فشار زیادی به صفحه نمایش تلویزیون وارد شود و یا دستگاه با آب در ارتباط باشد. بنابراین به این موارد نیز باید توجه ویژه ای داشته باشید.

خاموشی کامل دستگاه به جای استفاده از حالت استند بای

زمانی که قصد استفاده از دستگاه را ندارید، بهتر است تا آن را خاموش کنید و دستگاه را در حالت استند بای قرار ندهید. زیرا در حالت استند بای برخی از قطعات کار می کنند و در نتیجه ی کارکرد قطعات الکترونیکی، استهلاک ایجاد می شود. بنابراین به جای قرار دادن دستگاه در حالت استند بای، بهتر است است تا دستگاه را خاموش کنید.

کشیدن دو شاخه برق تلویزیون هنگام خاموش بودن دستگاه

یکی دیگر از مواردی که روی طول عمر دستگاه شما تاثیر می گذارد، کشیدن دو شاخه برق دستگاه، زمانی که دستگاه شما خاموش می باشد است. زیرا زمانی که دستگاه خاموش است، ترانس تلویزیون روشن می باشد و در این حالت مقداری برق در ترانس وجود دارد، در نتیجه برق و انرژی مصرف می شود، که نهایتا این امر باعث می شود تا روی طول عمر دستگاه تاثیر داشته باشد، بنابراین بهتر است تا زمانی که تلویزیون خاموش است، دو شاخه برق دستگاه را از پریز خارج کنید. همچنین می توانید به جای خارج کردن دو شاخه از برق، از کلید قطع برق دستگاه استفاده کنید. این مورد برای زمان هایی که شما به مسافرت رفته اید و یا مدت زیادی در منزل نیستید بسیار پیشنهاد می شود.

نکات و راهکار های افزایش طول عمر تلویزیون ال ای دی

عمر مفید تلویزیون ال ای دی چقدر است؟

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که تلویزیون ها معمولا یک طول عمر مشخصی دارند و به عنوان مثال طول عمر تلویزیون ها حدودا بین 7 تا 10 سال یعنی حدود 40000 تا 100000 ساعت می باشد، که البته این مقدار، به برند دستگاه، نوع دستگاه، موقعیت مکانی، محیط  و نحوه ی استفاده و نگهداری شما از دستگاه نیز بستگی دارد. به عنوان مثال تلویزیون هایی با مارک ها و برند های مشهور تر مانند سونی، سامسونگ، ال جی و… بخاطر کیفیت بالاتر اجزای سخت افزاری، عمر بالاتری نسبت به برند های کمتر شناخته شده دارند.

جمع بندی بحث

رعایت تمامی این نکاتی که گفته شد، می تواند تاثیر بسیار مثبتی در بهبود عملکرد دستگاه شما و افزایش عمر مفید دستگاه شما داشته باشد، اما باید توجه داشته باشید که به هر حال افزایش سن دستگاه، ممکن است که یک سری مشکلات و ایراداتی برای دستگاه شما به وجود بیاید که این یک امر اجتناب نا پذیر می باشد. در صورت بالا بودن سن دستگاه ( مثلا عمر بالای 10 سال ) و بروز مشکلات، ممکن است که راهی جز خرید یک دستگاه جدید وجود نداشته باشد. هچنین توجه داشته باشید که که عمر دستگاه به میزان ساعت استفاده از دستگاه شما بستگی دارد. یعنی هر چقدر میزان ساعت های بیشتری دستگاه شما کار کند، دستگاه شما عمر کمتری خواهد داشت و معمولا با افزایش سن مشکلاتی مثل کم رنگ شدن تصایر، خاموش شدن ناگهانی و… برای آن ها ایجاد می شود. گفته می شود هنگامی که تلویزیون نیمی از نور خود را از دست دهد ( میزان روشنایی کاهش یابد )، به این معناست که تلویزیون عمر مفید خود را کرده است. در این صورت شما دو راه پیش رو دارید، شما می توانید با تماس با مرکز تعمیرات دیبا پشتیبان از آنهابخواهید پنل دستگاه را تعویض کنند تا این وضعیت بهبود پیدا کند و یا این که به فکر خرید یک دستگاه جدید باشید. در نتیجه باید بدانید که تلویزیون ها، دستگاه های مادام العمری و جاودانه ای نیستند و ممکن است روزی عمر آن ها تمام شود.

دسته‌بندی مقالات آموزش تعمیرات تلویزیون آموزش تعمیرات تلویزیون
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
ورود به سایت