ثبت درخواست تعمیرات

نکات مهم در استفاده از مایکروفر و مایکروویو

بازدید: 351 بازدید
نکات مهم در استفاده از مایکروفر و مایکروویو و آموزش دکمه های آن

اجاق مایکروویو یکی از مفید ترین اختراعات در زمینه لوازم الکترونیکی در قرن اخیر می باشد. مایکروویو ها می توانند تاثیر بسیار مثبتی در صرفه جویی زمان و انرژی برای ما شوند. مایکروویو ها از امواج الکترو مغناطیسی برای گرم کردن مواد غذایی آب دار استفاده می کنند. مایکروویو ها با تولید امواج الکترو مغناطیسی که مولکول های آب موجود در داخل غذا را مجبور به نوسان می کنند، باعث طبخ غذا می شود.   در واقع مولکول های آب مانند یک آنتن رادیویی عمل می کنن که در داخل غذا با امواج رادیویی تعامل دارد. هرچه آب در غذا بیشتر باشد، این تعامل قوی تر می شود. لازم است بدانید که مایکروویو ها زیر نظر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)  طراحی و نظارت می شوند. در صورت استفاده ی صحیح آن ها بسیار امن و مفید می باشند، اما در صورت استفاده و نگهداری نادرست می توانند سوختگی و صدمات ناشی از تشعشعات مایکروویو را نیز در بر داشته باشند. ما در این مقاله تخصصی از تعمیرگاه دیبا پشتیبان ایرانیان بعنوان یکی از تخصصی ترین مراکز تعمیرات مایکروفر و مایکروویو قصد داریم تمام نکات مهم در مورد استفاده ی درست و ایمن از مایکروویو را به شما عزیزان آموزش دهیم. همچنین این مقاله برای افرادی که به تازگی اجاق مایکروویو را خریداری کرده اند می تواند بسیار مفید باشد.

نکات مهم در استفاده از مایکروفر و مایکروویو

محیط نگهداری ماکروفر

بهترین فضا برای قرار دادن مایکروفر و مایکروویو، قرار دادن مایکروویو روی یک سطح صاف و خشک مانند پیشخوان آشپزخانه می باشد. چه بهتر که پیش خوان از جنس چوب باشد. مایکروویو نباید در نزدیکی اجاق گاز قرار گیرد. همچنین نباید جریان هوا در اطراف مایکروویو مسدود باشد.

قرار گرفتن غلتک و سینی در جای صحیح خود

در مایکروفر و مایکروویو ها یک حلقه که به عنوان غلتک از آن یاد می شود و یک سینی شیشه ای برای قرار دادن غذا و ظروف روی آن وجود دارد. این حلقه باید در مایکروویو در جای مناسب که برایش تعبیه شده قرار بگیرد و سینی شیشه ای باید روی این غلتک به طوری که به راحتی بتواند روی غلتک بچرخد گذاشته شود. بنابراین یکی از نکات اولیه این است که  بررسی کنید که غلتک و سینی شیشه ای مایکروویو در محل درست خود قرار داشته باشد.

پریز برق مورد استفاده برای مایکروفر و مایکروویو

در رابطه با پریزر برق، ترجیحا باید از پریزی استفاده کنید که هیچ وسیله ی الکترونیکی دیگری از آن پریز تغذیه نکند. بنابراین نباید چندین دستگاه را به یک پریز مشترک وصل کنید. همچنین به این نکته توجه کنید، که یک مایکروویو از یک کشور ممکن است در کشور دیگری کار نکند. به عنوان مثال پریز های برق در آمریکا و ژاپن دارای برق 110 ولت و 60 هرتز هستند، در صورتی که پریز های برق در اروپا و آسیا و سایر نقاط جهان، با ولتاژ 220 ولت و 50 هرتز می باشند. پس رعایت این نکته می تواند به برخی از سوالات احتمالی شما جواب دهد.

استفاده از ظروف مناسب

همیشه مواد غذایی را در بشقاب سرامیکی یا کاسه شیشه ای قرار دهید. البته بعضی از ظروف پلاستیکی هم هستند که برای استفاده از مایکروویو طراحی شده اند، اما حتما باید دارای نماد قابلیت استفاده در مایکروویو را داشته باشند، در غیر این صورت ممکن است این ظروف پلاستیکی غیر استاندارد ذوب شوند و باعث نابودی غذای شما شوند و در بعضی موارد ممکن است باعث ایجاد جرقه و آتش سوزی شوند.   همچنین به هیچ عنوان نباید از ظروف فلزی در مایکروویو استفاده کنید. زیرا این ظروف می توانند اشعه ی مایکروویو را منعکس کنند و باعث خرابی دستگاه مایکروویو،   ایجاد جرقه و آتش سوزی شوند.

احتیاط در زمان برداشتن غذا از ماکروفر

هنگام خارج کردن غذا از مایکروویو، امکان دارد که غذا خیلی گرم باشد و بخاطر گرم شدن زیاد غذا، ظرف غذا نیز گرم شده باشد، بنابراین هنگام برداشتن آن از مایکروویو از دستکش یا حوله یا پد های مخصوص فر استفاده کنید.

گرم کردن مایعات

در رابطه با گرم کردن مایعات بسیار دقت کنید و آن ها را برای مدت زمان بیش از حد گرم نکنید، زیرا شاید در ظاهر همه چیز عادی به نظر بیاید، اما هنگام جابه جا کردن یک فنجان آب، ممکن است فاجعه به بار آید. همچنین آب را دو بار گرم نکنید، زیرا دمای آن بسیار زیاد بالا می رود. برای کاهش خطر گرمای بیش از حد آب، می توانید قبل از گرم کردن آب، مقداری شکر یا چند دانه قهوه به آب اضافه کنید.

زمان مورد نیاز برای تنظیم

اگر نمی دانید که برای گرم کردن غذا چه میزان زمان باید در نظر بگیرید. بهتر است برای شروع زمان را برای یک دقیقه تنظیم کنید، سپس غذا را از مایکروویو بیرون بیاورید و بررسی کنید ببینید تا به اندازه ی کافی غذا گرم شده یا نه ! و در صورت گرم نشدن یک مرتبه غذا را هم بزنید و دوباره آن را به مدت 30 ثانیه دیگردر مایکروویو قرار دهید. با این کار شما کم کم به میزان زمان مورد نیاز برای هر غذا پی می برید و زمان لازم گرم کردن هر غذا دستتان می آید. این کار باعث می شود تا غذای شما در هر زمان بیش از حد گرم نشود و عطر و طعم غذا نیز حفظ شود. همچنین توجه داشته باشید غذا هایی که دارای آب بیشتری باشند زودتر گرم می شوند، بنابراین غذا هایی مانند سبزیجات، چربی ها و قند ها بخاطر وجود آب در بافتشان خیلی زود گرم می شوند. در عوض غذا های متراکم تر، مانند گوشت دیر تر گرم یا پخته می شوند.

استفاده از درپوش

برای حفظ رطوبت موجود در غذا و برای محافظت از غذا حتما از در پوش مخصوص مایکروویو استفاده کنید. این درپوش ها از جنس پلاستیک هستد و به شکل گنبدی می باشند و برای مایکروویو به منظور نپاشیدن مواد غذایی با اطراف مایکروویو طراحی شده اند. در صورت پوشاندن غذا، حتما یک سوراخی برای تهویه برای خارج شدن بخار غذا در نظر بگیرید، تاهنگام برداشتن غذا،   بخار غذا شما را نسوزاند.

تمیز کردن مرتب مایکروفر و مایکروویو

برای کارایی بهتر و ماندگاری بیشتر دستگاه، لازم است که داخل و خارج مایکروویو تان را به طور مرتب تمیز کنید. برای این منظور سینی مایکروویو را از دستگاه خارج کنید و مانند هر ظروف دیگری آن را بشویید، همچنین برای نظافت داخل آن از یک ابر مرطوب وکمی سرکه و جوش شیرین استفاده کنید. یکی دیگر از روش ها برای تمیز کردن و خوش بو کردن داخل مایکروویو قرار دادن ظرفی حاوی مقداری آب، جوش شیرین و مقداری پوست پرتقال یا لیمو می باشد. این کار باعث ایجاد بخار در مایکروویو می شود و کمک به از بین بردن لکه ها و ذرات موجود در مایکروویو می کند، همچنین فضای داخل مایکروویو را خوشبو می کند.

خرابی درب

هرگز در صورت خرابی و آسیب دیگی درب، مایکروویو را روشن نکنید. زیرا خطرات زیادی در بر دارد، زیرا  اشعه ی موجود در مایکروویو به خارج آن منتقل می شود و برای بدن به خصوص چشم و پوست و بیضه ها خطر ناک می باشد.

تعمیر دستگاه

هرگز سعی نکنید که خودتان دستگاه مایکروویو را تعمیر کنید. این دستگاه پیچیده شامل یک لامپ مگنترون، ترانسفورماتور بالا، محافظ حرارتی و مدار پیچیده می باشد و تعمیر آن به تخصص بالا و دانش خاص در این زمینه نیاز دارد. بنابراین در صورت خرابی مایکروویو حتما از تعمیر کار مایکروویو کمک بگیرید.

گرم کردن بیش از یک بار غذا

غذایی را که یک بار گرم کردید. دوباره گرم نکنید. این کار از لحاظ حفظ ارزش مواد غذایی کار درستی نمی باشد. و برای سلامتی شما مضر می باشد.

همزدن غذا

همزدن و چرخش غذا باعث می شود تا تمام قسمت های غذا به طور یکنواخت گرم شود و از سرد ماندن یک قسمت یا سوختن قسمتی از غذا جلوگیری کند.

نکات ایمنی

برای تمیز کردن مایکروویو حتما آن را از برق بکشید. و در صورت خالی بودن مایکروویو، هیچ وقت آن را روشن نکنید. این کار می تواند باعث قوس و در نتیجه منجر به آتش سوزی شود.

دسته‌بندی آموزش تعمیرات مایکروفر مقالات آموزش تعمیرات مایکروفر
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
ورود به سایت