به سایت دیبا پشتیبان ایرانیان مرکز تعمیرات لوازم خانگی خوش آمدید
تفاوت های ماکروفر و سولاردام و مقایسه آنها

تفاوت های ماکروفر و سولاردم و مقایسه آنها

اگر شما هم قصد خرید یک دستگاه برای پخت غذا را دارید، حتما اسم ماکروفر و سولاردم بسیار زیاد به گوش شما خورده است. ماکروفر و سولاردام، دو وسیله ی خیلی مفید برای پخت و پز و گرم کردن غذا هستند که امروزه کار ما را در آشپزی خیلی راحت تر کرده اند. اما آیا این دو دستگاه با هم تفاوت دارند؟ کدام یک از آن ها بهتر است؟ تفاوت های ماکروفر و سولاردم چیست؟ نحوه ی کارکرد سولاردم به چه صورت می باشد؟ هزینه ی خرید هر کدام چقدر می باشد؟ مزایا و معایب سولاردم و ماکروفر چیست؟ و بسیاری سوال های دیگر از این دست. اما قبل از این که بخواهیم به بررسی تفاوت های ماکروویو و سولاردام بپردازیم، لازم است تا ابتدا با نحوه کارکرد هر کدام آشنا شویم. بنابراین اگر تمایل دارید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، ما پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله از دیبا پشتیبان ایرانیان ما قصد داریم تا در رابطه با تفاوت های ماکروفر و سولاردم و مقایسه آنها با شما صحبت کنیم.

ماکروفر چیست و نحوه عملکرد ماکروفر چگونه می باشد؟

ماکروویو Microwave ) (، یک وسیله ی مفید می باشد که برای پخت و پز از آن استفاده می شود، این دستگاه از اشعه الکترو مغنایسی برای گرم کردن یا پختن غذا استفاده می کند. کلمه ی ماکروویو به معنای امواج ریزی که دارای فرکانس بالا و طول موج کوتاه است میباشد. ماکروویو توسط لامپ مگنترون این امواج را ایجاد می کند، سپس امواج ایجاد شده توسط لامپ مگنترون به دیواره ی داخلی ماکروویو برخورد می کند و از آن جایی که دیواره داخلی از جنس فلز است، این امواج را به ماده ی غذایی موجود در دستگاه منعکس می کند و بدین ترتیب مولکول های آب موجود در ماده ی غذایی به حرکت در می آیند و گرم می شوند و سپس تمام غذا گرم می شود. به این صورت تمام تمرکز امواج روی ماده ی غذایی خواهد بود و ماده ی غذایی به سرعت گرم می شود. از ماکروویو تنها برای پخت و پز و یا گرم کردن غذا استفاده نمی شود، بلکه از آن برای کارهای صنعتی، رادار و ارتباطات نیز استفاده می شود.

آیا ماکروویو، ماکروفر و مایکروویو با هم فرق می کنند؟

نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که ما در واقعیت چیزی به نام ماکروفر، ماکروویو، مایکروویو، مایکروفر، مایکرویو، مایکرو، ماکرو و کلماتی از این قبیل نداریم و این ها در واقع اصلاحات رایج در بازار می باشند که به اشتباه این گونه تلفظ می شوند و کلمه ی درست میکروویو به معنای امواج میکرو یعنی ریز موج می باشد. در واقع این کلمه از ترکیب دو واژه ی میکرو ( micro ) و ویو ( wave ) ساخته شده است.  بنابراین هر جا کلمات مشابه را دیدید بدانید که منظور میکروویو می باشد، که البته سایر کلمات درواقع اشتباه می باشند و اصلا علمی نیستند اما بسیار زیاد استفاده می شوند. اما از آنجایی که کلمه ی ماکروویو بسیار رایج تر و به کلمه ی درست نزدیک تر است ما در این مثاله بیشتر از این کلمه استفاده می کنیم.

روش استفاده از ماکرویوو چگونه می باشد؟

روش استفاده از ماکرویوو چگونه می باشد؟

روش استفاده از ماکروویو بسیار آسان می باشد. برای استفاده از این دستگاه تنها کافیست تا غذای خود را در داخل دستگاه قرار دهید و تایمر را تنظیم کنید و نحوه ی پخت یا گرم کردن غذایتان را انتخاب کنید. به همین راحتی می توانید از آن استفاده کنید. در واقع ماکروفر بخاطر همین استفاده ی بسیار راحتی که دارد، این همه طرفدار پیدا کرده است. فقط باید توجه داشته باشید که هیچ وقت ظروف فلزی و براق و یا ظروف پلاستیکی که مخصوص مایکروویو نیستند را درون دستگاه قرار ندهید. سرعت گرم کردن و طبخ غذا در ماکرویو بسیار سریع تر از اجاق گاز معمولی و یا فر می باشد. همچنین استفاده از آن نیز بسیار راحت است و غذا به طور یکنواخت در آن گرم می شود. همچنین هیچ انرژی و گرمایی در این روش هدر نمی رود و در زمان شما نیز بسیار صرفه جویی می شود. همچنین می توانید مقاله ” نکات مهم در استفاده از مایکروفر و مایکروویو ” را مطالعه نمایید.

سولاردم چیست و نحوه عملکرد سولاردم چگونه می باشد؟

سولاردم ( Solardom ) که در ایران به آن سولاردام نیز گفته می شود. یک وسیله ی بسیار عالی برای پخت غذا می باشد. این وسیله از نظر تکنولوژی و سال ساخت، جدید تر از ماکروویو می باشد. در واقع سولاردام یک ماکروویو می باشد که علاوه بر کارهای ماکروویو، المنت نوری دارد که باعث بهبود کیفیت پخت غذا و سرعت در پخت می شود. همچنین این وسیله مزایای بسیاری دارد، که امروزه باعث محبوبیت بالای آن شده است. سولاردام برای گرم کردن یا پخت غذا ازهیتر ذغالی یا المنت نوری استفاده می کند، یعنی امواج گرمایش آن نوری است. در واقع حرارت از طریق رشته های ذغالی که در المنت وجود دارند به غذا منتقل می شود، در این صورت غذا با کیفیت بیشتری پخته می شود. همچنین در سولاردام، در کف دستگاه نیز هیتر وجود دارد، در این صورت غذا هم از بالا و هم از پایین به خوبی حرارت می بیند. کوره سولاردام به صورت مدور می باشد، در نتیجه امواج به راحتی به سمت مرکز دستگاه هدایت می شوند. همچنین استفاده از سولاردام باعث صرفه جویی در مصرف برق نیز می شود.

روش استفاده از سولاردم چگونه می باشد؟

روش استفاده از سولاردام نیز بسیار راحت می باشد، زیرا در واقع سولاردام همان ماکروویو ای می باشد که به آن المنت نوری اضافه شده است. به عبارتی دیگر سولاردام ترکیب ماکروویو و امواج گرمایش نوری است. برای استفاده از سولاردام شما غذا را درون دستگاه قرار می دهید و برنامه ی مورد نظرتان را انتخاب می کنید و دکمه ی استارت را می زنید. همچنین در صورتی که دستگاه در حال کار است نباید درب دستگاه را باز کنید، با باز کردن درب دستگاه، چرخش سینی و انتشار امواج متوقف می شود.

تفاوت های ماکروفر و سولاردم و مقایسه آنها

  • شکل ظاهری : در سولاردام، دکمه ها در بالا قرار دارند و درب دستگاه نیز از بالا باز می شود. در صورتی که در ماکروویو دکمه ها در سمت راست دستگاه قرار دارند و درب دستگاه نیز از سمت راست باز می شود.
  • جنس سینی : سینی که در سولاردام وجود دارد از جنس فلز می باشد و دارای شفت سرامیکی است، در صورتی که سینی ماکروویو از جنس پیرکس می باشد و دارای شفت پلاستیکی است.
  • عملکرد دستگاه : در سولاردام در قسمت کف هیتر وجود دارد، اما در ماکروویو چنین نمی باشد.
  • قرار گیری لامپ : در سولاردام عایق میکا و لامپ در قسمت بالا و در سقف دستگاه تعبیه شده است، در صورتی که در ماکروویو این دو در بدنه دستگاه و در قسمت راست قرار گرفته اند.
  • نحوه چرخش سینی : در ماکروویو سینی پیرکس توسط موتور شفت و ریل زیر سینی، به چرخش در می آید، در سولاردام چیزی به نام ریل زیر سینی وجود ندارد، بلکه سینی فلزی توسط چرخ هایی که در زیر سینی نصب شده اند می چرخد.
  • قیمت : هزینه ی خرید دستگاه سولاردام بیشتر از ماکروویو می باشد. زیرا سولاردام تمام ویژگی های ماکروویو را دارد و با این فرق که ویژگی گرمایش نوری را نیز دارد، بنابراین قیمت آن بیشتر از ماکروویو می باشد.
  • سرعت طبخ غذا : سرعت طبخ غذا در سولاردام بیشتر از ماکروویو می باشد. می توان گفت که سرعت پخت غذا در سولاردام، ۳ برابر ماکروویو می باشد.
  • نحوه نصب : نصب ماکروویو و سولاردام بسیار راحت می باشد. و در این زمینه تفاوتی وجود ندارد. فقط باید دقت داشته باشید که سولاردام و ماکروویو باید از کناره ها و از پشت و از سقف حدود ۲۰ سانتی متر فاصله داشته باشند. و در کنار دستگاه اجاق گاز یا بخاری قرار نداشته باشد.
  • تنوع برنامه و تنظیمات : تنوع برنامه ها و تنظیمات پیش فرض برای پخت غذا در سولاردام بیشتر از ماکروویو می باشد. در صورتی که برای پخت غذا ها در ماکروویو باید خودتان درجه حرارت را تنظیم کنید.
  • نحوه ی گرم کردن غذا : سولادام و ماکروویو، هر دو توسط اشعه غذا ها را گرم می کنند  یا می پزند، اما سرعت پخت غذا توسط سولاردام بسیار بیشتر از ماکروویو می باشد. زیرا در سولاردام برای گرم کردن غذا از المنت نوری استفاده می شود.
  • فای داخلی : فضای داخلی دستگاه ماکروویو به صورت چهار گوش است، در صورتی که فضای داخلی دستگاه سولاردام به صورت مدور و استوانه ای می باشد. به همین خاطردر سولاردام امواج گرمایی سریع تر روی غذا تابیده می شوند.
  • کیفیت غذا : استفاده طولانی مدت از ماکروویو باعث می شود تا غذا بعد از گرم شدن خشک شود و هرچقدر این مدت زمان طولانی تر باشد، احتمال خشک شدن غذا زیاد است، برای همین بهتر است تا برای گرم کردن غذا ها کمی آب به آن اضافه کنیم، در صورتی که با استفاده از سولاردام، آب موجود در غذا تبخیر نمی شود. در نتیجه غذا اصلا خشک نخواهد بود.

مزایای ماکروویو

  • استفاده از ماکروویو یکی از روش های عالی و کم مصرف انرژیی برای پخت غذا می باشد.
  • سرعت پخت غذا و گرم کردن غذا در ماکروویو یک سوم اجاق گاز معمولی می باشد.

معایب ماکروویو

  • هیچ وقت غذا های خیلی غلیظ را داخل ماکروویو قرار ندهید. به عنوان مثال شما نباید غذا هایی مانند فیله مرغ، تخم مرغ و… را توسط مایکرویو بپزید. ماکروفر برای طبخ غذایی همچون کباب یا غذا هایی که آب آن ها کم است مناسب نیست. برای طبخ کباب می توانید از اجاق گاز معمولی استفاده کنید.
  • در ماکروویو نمی توانید از ظروف فلزی استفاده کنید و این کار بسیار خطرناک است زیرا اشعه را منعکس می کند و می تواند باعث جرقه زدن و یا آتش سوزی شود.
  • هزینه ی برق مصرفی ماکروویو کمی بالا می باشد.
  • از ماکروویو برای پخت و پز های طولانی و یا حجم زیادی از غذا استفاده نمی شود. برای این منظور بهتر است تا از اجاق گاز استفاده شود.
  • استفاده از ماکروویو باعث خشک شدن مواد غذایی می شود، زیرا رطوبت داخل مواد غذایی را از بین می برد.
  • از ماکروویو بیشتر برای گرم کردن غذا و یا طبخ غذا های نیمه آماده استفاده می شود.
  • ماکروویو غذا را از داخل می پزد. اما در صورتی که در اجاق گاز های معمولی غذا ابتدا از بیرون و سپس درون غذا پخته می شود.

مزایای سولاردم

  • با استفاده از سولاردم می توانید در مصرف برق بسیار صرفه جویی کنید. استفاده از سولاردم به جای ماکروویو، تا ۴ درصد در مصرف برق صرفه جویی می کنید.
  • سولاردم باعث می شود که غذا، گرما را سریع تر و عمیق تر جذب کند. در نتیجه غذا از بیرون کاملا طلایی ( قهوه ای ) و از درون کاملا ترد و آبدار می شود.
  • سولاردم گرما را به طور همرفت و به صورت مساوی روی غذا توزیع می کند.
  • با استفاده از سولاردم ۳۰ درصد در زمان و ۲۰ درصد در انرژی صرفه جویی می کنید.

معایب سولاردم

  • مهم ترین ایراد سولاردام قیمت بالای آن می باشد.
  • هزینه تعمیرات سولاردام نسبت به اجاق گاز یا تعمیر مایکروویو بیشتر می باشد.

آیا ماکروفر و سولاردم سرطان زا هستند؟

آیا ماکروفر و سولاردم سرطان زا هستند؟

از روزی که ماکروفر ها اختراع شدند، بسیاری از افراد معتقد بودند که این وسیله سرطان زا است و استفاده از آن ها باعث به خطر انداختن سلامتی انسان ها می شود. همچنین برخی معتقد بودند که ماکروویو باعث آلودگی غذا می شود. اما در حقیقت چنین نیست. و بر عکس، استفاده از ماکروفر و به خصوص سولاردم، بخاطر عدم تخریب ریز مغذی های داخل غذا، باعث می شوند تا ارزش غذایی مواد غذایی حفظ شود و در صورتی که غذا توسط ماکروویو یا سولاردم گرم شود و یا پخته شود، خاصیت رادیو اکتیویته پیدا نمی کند، بنابراین مصرف غذا اصلا برای سلامتی انسان مشکلی ایجاد نمی کند. حتی بسیاری از محققان استفاده از ماکروفر و سولاردم را به شدت پیشنهاد می کنند.

همچنین انجمن غذا و داروی آمریکا ( FDA ) ، اظهار کرده است که در صورت استفاده از ماکروویو یا سولاردم، مواد غذایی به هیچ وجه آلوده نمی شوند. به عنوان مثال ماکروویو باعث می شود تا مولکول های آب موجود در مواد غذایی به لرزش در بیایند و تولید گرما باعث پخت غذا می شود. بنابراین غذا هایی که آب زیاد ی دارند، مانند سبزیجات، خیلی سریع تر پخته می شوند و ارزش غذایی آن ها نیز با پختن زیاد و طولانی مدت از بین نمی رود. همچنین امواج انرژی تولید شده توسط ماکروویو، به گرما تبدیل می شود، بنابراین مواد غذایی را آلوده نمی کنند. همچنین در سولاردم نیز به همین صورت می باشد، حتی استفاده از سولاردم بسیار بهتر است، زیرا سرعت طبخ غذا در آن سریع تر است، بنابراین برای پخت غذا هایی مانند سبزیجات بسیار مناسب است، زیرا به موجب پخت طولانی مدت سبزیجات ویتامین های آن از بین می رود، در صورتی که با پخت کوتاه مدت ویتامین ها حفظ می شوند. همچنین جهت مطالعه بیشتر در مورد مضر بودن ماکروفر می توانید مقاله ” آیا مایکروفر برای سلامتی مضر است ” را مطالعه نمایید.

نکات تکمیلی

ماکروویو یا سولاردام هر یک مزایا و معایب خاص خودشان را دارند و شما می توانید بر اساس نیاز و بودجه ی مورد نظرتان یکی از این دو محصول را خریداری کنید. مثلا باید توجه داشته باشید که از ماکروویو نمی توانید برای پخت و پز های طولانی استفاده کنید، بلکه ماکروویو برای گرم کردن غذا و یا پخت مختصر غذا های نیمه آماده مناسب می باشند. اما خب احتمالا خودتان متوجه شدید که سولاردم مزایای بیشتری دارد اما قیمت بالایی دارد. بنابراین انتخاب هر یک از این دو محصول با شماست.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *