ثبت درخواست تعمیرات

علت یخ زدن مواد غذایی داخل یخچال

بازدید: 197 بازدید
علت یخ زدن مواد غذایی در یخچال
  • علت یخ زدن مواد غذایی در یخچال فریزر و ساید بای ساید چیست؟ برای رفع این مشکل چه راهکارهایی وجود دارد؟ حتما تا انتهای این مقاله با مرکز تعمیرات لوازم خانگی دیبا پشتیبان ایرانیان همراه باشید.

    دلایل یخ زدن و انجماد مواد غذایی درون یخچال

    تقریباً همه ما با این صحنه مواجه شده‌ایم که درب یخچال را باز کرده‌ایم و شاهد یخ زدن خوراکی‌های مورد علاقه خود بوده‌ایم. این مواد می‌توانند میوه‌ها، مایعات، سبزیجات، گوشت و سایر خوراکی‌های دیگر باشد. اگر چه شما هنوز می‌توانید این مواد را مصرف کنید اما قطعاً انجماد باعث تغییر مزه و طعم آن‌ها می‌شود. گسترش مولکول‌های آب ناشی از انجماد ممکن است که طعم دیگری به آن‌ها بدهد. انجماد می‌تواند طعم و بافت مواد خوراکی و غذاها به صورت کلی تغییر بدهد. اما قبل از اینکه از شدت عصبانیت موهای خودتان را بکنید و سازنده‌های یخچال را نفرین کنید، می‌توانید اقداماتی را انجام دهید که مانع از انجماد غذاهای داخل یخچال می‌شوند. هرچند که نمی‌توان تضمین کرد که به یک تعمیرکار متخصص تعمیرات یخچال نیاز پیدا نمی‌کنید اما این راهکارها تا حدودی می‌توانند مشکل انجماد خوراکی‌ها را برطرف کنند.

    تنظیمات یخچال را بررسی کنید

    قبل از انجام هر کاری باید تنظیمات دمایی یخچال را بررسی کنید. عقربه و نشانگر همیشه نمی‌تواند تنظیمات دما را به صورت صحیح و دقیق نشان دهد. حتی اگر به نظر برسد که به اندازه کافی تنظیم شده است و بر روی عدد مناسب قرار دارد ممکن است عوامل دیگری وجود داشته باشند که باعث انجماد غذای شما می‌شوند. در صورتی که دمای یخچال بسیار پایین باشد، قطعاً لازم است که تغییراتی در آن ایجاد کنید اما باید توجه داشته باشید که تغییرات بیش از حد نباشد. محدوده ایده آل برای دمای یخچال‌ها معمولاً 38 تا 42 درجه فارنهایت است که برابر 3.5 تا 5.5 درجه سانتی­گراد است. در صورتی که یخچال شما قدیمی است توصیه می‌شود که از یک دماسنج خارجی برای اندازه‌گیری میزان دمای آن استفاده کنید. شما می‌توانید دماسنج‌های آنالوگ ساده و ارزان یا نسخه‌های قدیمی دماسنج‌های دیجیتال را پیدا کنید و از آن برای تعیین میزان دمای یخچال استفاده کنید. تنظیمات دمای یخچال خودتان را به صورت مرتب بررسی کنید چرا که ممکن است تغییر کنند.

    بررسی منطقه‌ای که مواد غذایی در آن قرار دارد

    ممکن است حتی بعد از آنکه تنظیمات دمایی یخچال را بررسی کردید، هنوز هم با مشکل انجماد مواد غذایی مواجه شوید. در این حالت باید منطقه‌ای که مواد غذایی در آن قرار دارد را بررسی کنید. بر اساس گفته‌های GE (جنرال الکتریک) شایع‌ترین مشکلات مربوط به قفسه‌های بالا و قفسه‌های پایینی و همچنین قفسه‌های روی درب یخچال هستند. باید تا جایی که امکان دارد مواد غذایی که حساسیت دمایی بالایی دارند را در جای مناسبی قرار دهید. یخچال‌ها به گونه‌ای طراحی می‌شوند که قفسه‌ها و طبقه‌های آن به صورت یکنواخت دمای یکسانی ندارند و هر قسمت دمای مختلفی را دریافت می‌کند؛ بنابراین باید دستورالعمل مربوط به نحوه قرار دادن مواد غذایی مانند گوشت، لبنیات، سبزیجات، میوه‌ها و خوراکی‌های دیگری را در یخچال مطالعه کنید.

    دور نگه‌داشتن مواد خوراکی از دریچه‌های خنک‌ کننده

    در صورتی که تنظیمات دمایی و محل قرار دادن مواد در یخچال را بررسی کردید، در مرحله بعدی باید بررسی کنید که آیا مواد خوراکی را در نزدیکی دریچه‌های خروجی هوای یخچال قرار داده‌اید یا خیر. اکثر یخچال‌ها دارای یک دریچه خنک‌کننده در بالا و یا در کناره‌های قفسه‌ها هستند. این دریچه‌ها جایی هستند که هوای سرد را به داخل یخچال تزریق می‌کنند، بنابراین قرار دادن مواد خوراکی و غذاها در این نقاط می‌تواند باعث انجماد آن‌ها شود (حتماً باید مواد خوراکی و غذاها در شعاع 5 اینچی از دریچه‌های خنک‌کننده قرار داده شوند).

    در صورتی که از نظر مساحت مشکل داشتید می‌توانید که موقعیت قفسه‌ها را تنظیم کنید. برخی از یخچال‌ فریزر و ساید بای ساید ها (خصوصاً مدل‌های قدیمی آن‌ها) دارای یک فن هستند که هوای سرد را از قسمت فریزر به داخل یخچال هدایت می‌کنند. خروجی این فن‌ها معمولاً بر روی دیواره یخچال قرار دارند که قسمت فریزر را از یخچال جدا می‌کنند و احتمال هوای سرد را در تمام فضا پخش می‌کنند. می‌توانید جای قفسه‌ها را تغییر بدهید و از آن‌ها استفاده کنید. در صورتی که یک فریزر مدل پایین داشته باشد باید بدانید که مشکل منطقه آن در قسمت‌های پایین خواهد بود که خروجی هوا در آن قسمت قرار دارد.

    تنظیمات فریزر را بررسی کنید

    در صورتی که تمام مراحل قبلی را انجام دادید اما هنوز هم با مشکل انجماد مواد غذایی روبه‌رو هستید، ممکن است که مشکل از تنظیمات فریزر باشد. همان‌طور که گفته شد عوامل زیادی وجود دارند که ممکن است باعث انجماد مواد غذایی شوند که تنظیمات فریزر می‌تواند یکی از آن‌ها باشد. ممکن است طبقات پایین که به فریزر نزدیک‌تر هستند سردترین قسمت‌ها باشند؛ بنابراین یک راه‌حل این است که دمای فریزر را تنظیم کنید و به حد نرمال تغییر بدهید. یکی دیگر از نکاتی که باید بررسی کنید این است که مطمئن شوید یخ‌ساز یخچال شما در حال کار کردن نیست چون این نیز می‌تواند فریزر شما را بیش از حد معمول سرد کند و باعث انجماد مواد غذایی درون یخچال شود.

    ذخیره مواد غذایی بیشتر

    شاید این یک روش و راه‌حل نادرست به نظر برسد اما در واقع معتبر است. GE (کمپانی لوازم خانگی و یخچال جنرال الکتریک) توضیح می‌دهد که چگونه مواد غذایی در قسمت پایین یخچال شما منجمد می‌ماند. این می‌تواند به این دلیل باشد که یخچال شما به صورت کامل پر نشده است. یخچال‌ها باید به خوبی توسط مواد غذایی پر شوند تا بتوانند هوای سرد را به خوبی توزیع کنند. در صورتی که مواد غذایی کافی درون یخچال چیده نشود تمام هوای سرد تولید شده به مواد غذایی موجود در یخچال می‌رسد و باعث خنک شدن بیش از حد و انجماد آن‌ها می‌شود. پس باید داخل یخچال به صورت مساوی و منظم توسط مواد غذایی چیده شود تا هوای خنک کاملاً مساوی به فضای یخچال برسد. این کار کمک زیادی به حفظ تعادل دمایی یخچال و فریزر می‌کند و انرژی کمتری هم مصرف می‌کنند. یخچال و فریزر خالی باعث ناپایداری دمای داخلی آن خواهد شد.

    با تولیدکننده و پشتیبان تماس بگیرید

    در صورتی که تمامی موارد ذکر شده را انجام دادید و همچنان با مشکل انجماد مواد غذایی مواجه شدید ممکن است که یخچال مشکلات تخصصی‌تری داشته باشد. ممکن است مشکل از ترموستات، کمپرسور و یا پنل تنظیمات باشد. قطعات زیادی وجود دارند که می‌توانند در عملکرد یخچال تأثیر داشته باشند. در صورتی که یخچال شما همچنان گارانتی معتبر دارد می‌توانید از خدمات تولیدکننده و مراکز تعمیرات آن استفاده کنید و مشکل را برطرف کنید و در غیر این صورت از تعمیرکاران متخصص و ماهر و تعمیرگاه های مجاز کمک بگیرید.

    دلایل انجماد مواد غذایی درون یخچال فریزر و ساید بای ساید

    چرا یخچال من مواد خوراکی را منجمد می‌کند؟

    یک یخچال با عملکرد نامناسب می‌تواند باعث بروز مشکلات مختلفی شود مخصوصاً زمانی که باعث منجمد شدن مواد خوراکی و غذایی شما می‌شود. کشف منبع مشکل علاوه بر آنکه می‌تواند باعث شود که پولی که برای خرید مواد غذایی صرف کرده‌اید هدر نرود بلکه کمک می‌کند که نیازی به خریدن یک یخچال جدید نداشته باشید. در اینجا 4 دلیل اصلی برای اینکه چرا یخچال شما به صورت ناگهانی تبدیل به یک فریزر می‌شود را بررسی می‌کنیم.

    بررسی دما

    بدون داشتن ترس، اضطراب و دلهره از خراب شدن یخچال، ترموستات یخچال خودتان را بررسی کنید و ببینید که چگونه تنظیم شده است. در بسیاری از موارد ممکن است که ترموستات به صورت تصادفی تکان خورده باشد و دمای آن تغییر کرده باشد. می‌توانید به سادگی دوباره ترموستات یخچال را تنظیم کنید.

    دریچه

    دریچه‌ای که هوای سرد را به داخل یخچال تزریق می‌کند معمولاً در پشت یخچال قرار دارد. سعی کنید همیشه مواد غذایی را با فاصله مناسب نسبت به دریچه‌ها داخل یخچال قرار دهید چون اگر بیش از حد نزدیک باشند ممکن است منجمد شوند.

    ترموستات معیوب

    در صورتی که شما دمای یخچال را بررسی و تنظیم کردید، ممکن است که با یک ترموستات معیوب برخورد کنید. برای آنکه تشخیص دهید ترموستات مشکل دارد یا خیر می‌توانید یک فنجان را پر از آب کنید و یک دماسنج را درون آن قرار دهید. دما را در یخچال و فریزر خودتان بالا و پایین کنید و فنجان را روی یکی از قفسه‌های یخچال قرار دهید. درب یخچال را ببندید و اجازه دهید که 6 ساعت به این حالت بماند. بعد از 6 ساعت فنجان را بیرون بیاورید. اگر دمای داخل آن با تغییراتی که در ترموستات یخچال ایجاد کرده‌اید مطابقت نداشته باشد، به ‌احتمال ‌زیاد ترموستات مشکل دارد و باید توسط یک تعمیرکار متخصص بررسی شود.

    کمپرسور معیوب

    زمانی که یخچال شما مواد خوراکی را منجمد می‌کند ممکن است که مشکل از کمپرسور نیز باشد. کمپرسور هوا باز و بسته می‌شود تا هوای مناسب برای ورود به داخل یخچال فراهم شود. اگر این قطعه به درستی کار نکند، یخچال و فریزر شما می‌تواند بیش از حد سرد شود و در نهایت باعث انجماد مواد غذایی شود. توصیه می‌شود که اگر کمپرسور یخچال دچار مشکل بود حتماً توسط یک تکنسین بررسی شود.

    چگونگی جلوگیری از انجماد غذا در یخچال، آیا کنترل‌ها به درستی تنظیم شده‌اند؟

    همان‌طور که گفته شد بهترین دما برای نگه داشتن مواد غذایی داخل یخچال بین 38 تا 42 درجه فارنهایت و بهترین دما برای فریزر بین صفر تا 2 درجه فارنهایت است. در صورتی که غذا در قسمت یخچال منجمد شود ممکن است لازم باشد که هر دو قسمت را دوباره تنظیم کنید. ابتدا دمای قسمت فریزر را تنظیم کنید و اجازه بدهید که 8 ساعت از آن بگذرد تا عملکرد یخچال را مشاهده کنید.

    آیا دریچه هوای ورودی مسدود شده است؟

    برای اطمینان از میزان دمای مناسب، لازم است که به هوا اجازه بدهید که وارد محفظه یخچال و فریزر شود. هوای خنک از خروجی فریزر وارد قسمت یخچال می‌شود و سپس خارج می‌شود. بسته به مدل یخچال ممکن است این دریچه‌های خروجی هوا در مکان‌های مختلفی قرار داشته باشند. در محفظه یخچال ممکن است که این دریچه‌ها مسدود شده باشند یا یخ‌ زده باشند.

    • دریچه هوا را در هر دو قسمت یخچال و فریزر بررسی کنید و مطمئن شوید که مسدود نشده است
    • در صورتی که دریچه مسدود شده باشد باعث می‌شود که جریان هوا کاهش پیدا کند. دما و رطوبت می‌توانند باعث مسدود شدن این دریچه‌ها شوند
    • موادی که به صورت مستقیم در برابر جریان مستقیم هوای خروجی از این دریچه‌ها قرار می‌گیرند ممکن است که منجمد شوند. اقلام حساسی مانند تخم‌مرغ و مایعات را نباید در برابر دریچه‌ها قرار بدهید.

    دریچه‌های مسدود شده ممکن است باعث بروز مواردی مانند موارد زیر شود:

    • افزایش رطوبت یا سرمای بیش از حد
    • تغییرات و تناقضات در تنظیمات دمای یخچال و فریزر

    آیا یخ‌ساز یخچال روشن است؟

    بررسی کنید و ببینید که آیا قسمت یخ‌ساز یخچال روشن است؟ در صورتی که به شلنگ آب متصل نیست آن را خاموش کنید. در صورتی که یخ‌ساز بدون آن که به شلنگ آب وصل باشد روشن بماند ممکن است موارد مانند موارد زیر رخ بدهد:

    • یخ‌ساز به فعالیت خود برای ایجاد یخ ادامه می‌دهد و چون آبی وجود ندارد صدای وزوز ایجاد می‌کند
    • ممکن است بخش یخچال خیلی سرد شود
    • ممکن است که بخش فریزر هم بسیار سرد شود

    که باعث انجماد غذا در یخچال می‌شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دسته‌بندی آموزش تعمیرات یخچال مقالات آموزش تعمیرات یخچال
    اشتراک گذاری
    نوشته های مرتبط
    سبد خرید

    هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

    ورود به سایت